Krystaller i syltetøyet?

Jeg har sett og lest på en mengde blogger, og også på nettsiden til Funksjonell mat, at det lages syltetøy med Sukrin. Det har jeg også gjort, eller rettere sagt, jeg kokte gelé i høst og brukte Sukrin til søtning. Til geleringsmiddel brukte jeg agar-agar, og det funket for så vidt fint. Geléen ble bra den, helt til det kom luft til. Etter at glasset ble åpnet, dannet det seg de vakreste krystaller, og jo lengre tid det gikk, desto større ble de.

Jeg har erfart det samme med andre ting som blir søtet med Sukrin og blir stående en dag eller to. Dette gjør det jo egentlig ubrukelig til syltetøy, annet enn det du skal spise der og da. Men for en «gammel» husmor som lager mye syltetøy/gelé av gangen, er det ikke brukbart.

Er jeg alene om denne erfaringen?

Fantastisk fasong!

Dette må jo være geometrisk symmetri

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..