Krydderias vaniljepudding

Jeg har fått en ny forsendelse fra Krydderia. Denne gangen besto den av forskjellige ferdige krydderblandinger og dessertpulver. Dessertpulveret er som puddingpulvere flest – kunstig. Det består av maisstivelse, smak, antiklumpemiddel og farge. Først tester jeg ut vaniljepuddingen, senere vil det komme tester av andre smaker.

Vaniljepudding

En gang i blant kan slike produkter brukes. Smaken var god, og denne kan utmerket også brukes som vaniljesaus eller vaniljekrem. Selv om ren mat laget fra bunnen av selvsagt er det beste, er det fullt mulig å ty til litt lettvinte varianter en gang i blant.

Det er enkelt i bruk, 2 toppede spiseskjeer blandes med 4 ss sukker eller tilsvarende annet søtningsmiddel og 1/2 liter melk. Dette kokes opp på samme måte som puddingpulver fra Freia.

Vaniljepudding

Fargen i puddingen er E-102, Tartrazin, et kunstig gult fargestoff som enkelte dessverre kan reagere negativt på. Det er det tilsetningsstoffet som flest har rapportert om overfølsomhet for. Stoffet var tidligere forbudt, men EU-regler har gjort at det er lovlig i bruk da det hevdes at det er for svake grunnlag til å hevde at barn kan bli hyperaktive av dette stoffet. Andre overfølsomhetsreaksjoner er bl.a høysnue og astma. Overfølsomme personer bør kanskje utvise forsiktighet overfor dette produktet.

Innlegget er skrevet for Krydderia, men med egne vurderinger.

Krydderia.no

2 responses to “Krydderias vaniljepudding

  1. Ser godt ut, og jeg skal sjekke linken du har lagt ved.. Men går det ikke an å lage ved å bruke vaniljestang?

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..