Litt om meg

Dette er en av mange matblogger som finnes ute i verdensveven…

Bloggens kvinnelige forfatter holder til i sørlandsbyen på vestlandet, Egersund. Byen som er kjent for sildoljelukt, juleby og oktoberfest. Jeg har rundet 45, er lykkelig gift og har tre voksne sønner. De er nå 19, 23 og 26.

Jobben min består av å eie og drive den lokale «helsekosten» i byen, Sunkost Egersund. Jeg begynte i butikken Sundt & Godt AS i 1999, og denne  gikk inn i Sunkost kjeden i 2002-2003. Der har jeg jobbet siden, og overtok bedriften 1 mars i 2014 sammen med min mann. En utrolig spennende jobb, og veldig spennende å ha fulgt fokuset på helsekost disse årene. Og til sommeren har butikken 25-årsjubileum.

Mange blir litt paff når jeg sier at jeg ikke er innbarka egersunder, jeg er halvt lofotværing. Her går det visst generasjoner før man er såkalt «ekte» egersunder, men det har jeg aldri merket noe til…

Jeg liker å ta vare på gamle oppskrifter, og eksperimenterer også med nye smaker og sammensetninger. Gamle oppskrifter blir gjerne endret på for å kunne tilpasses dagens kosthold. Alt er dog ikke alltid like vellykket…

Jeg baker også festkaker i ny og ne. De prøver jeg å gjøre litt spesielle for mottakeren, men det kan du lese om dersom du klikker deg inn på Kakegalleriet.

Kosthold er noe jeg finner interessant, sammenhenger mellom maten vi spiser og hvordan kroppen reagerer. Uttrykket «Din mat er din medisin», er det mye sant i. Denne interessen skyldes at jeg er hveteintolerant, pluss at min mann som er hardt angrepet av Bechterews, holder seg borte fra svinekjøtt og sitrusfrukter. Dette gjør at det meste av maten lages fra bunnen av, da det er helt utrolig hvor man finner disse stoffene i ferdigmat som bl.a pålegg. Ekte sitron derimot funker helt fint. Men det må være av den knudrete varianten. Glatt sitron er krysset med lime, og er dermed ubrukelig for en revmatiker.

Siden jeg jobber innen helsekostbransjen, er kosthold noe jeg jobber med omtrent til daglig. Det være seg anbefalinger til kunder og også tilbakemeldinger og erfaringer fra kunder. Min yngste sønn hadde et hjertesukk for noen år siden;

«du mamma, hvis du ikke hadde jobbet i helsekosten, kunne jeg spist corn flakes med sukker på…»   😉

Ja, jeg har kuttet drastisk ned på sukkerforbruk og bruken av såkalte raske karbohydrater.  Dog alt med måte…

Så her vil du finne både gamle og nye oppskrifter, og også litt om kosthold. Oppskriftene har jeg samlet over mange år, derfor er det litt vanskelig med kildehenvisninger. Bildene er mine egne, så jeg setter pris på at du ikke låner dem uten uten å spørre først. Jeg har likevel lagt til en printer-knapp, hvis du finner noe av interesse her.

Skulle det være noe mer du lurer på, er mailadressen: annelise.svanes@gmail.com

20 responses to “Litt om meg

    • Glass kan du finne i de fleste utstyrsbutikker som selger kjøkkenartikler. Ta også en titt på Clas Ohlson, Ikea, Søstrene Grene, Biltema og Jula. Se bare etter at glassene har lokk som tåler kok/sterilisering. Ta også vare på brukte syltetøyglass i passende størrelser. Gamle etiketter kan fjernes med plasterfjerner, og på lokket kan du lime på et stykke stoff eller et klistermerke for å dekke til produsentens logo. 🙂

  1. Glad jeg fant bloggen din! Er selv hveteintolerant og sverger til spelt. Har såvidt begynt å bake med spelt selv. Skal definitivt prøve ut mange av oppskriftene dine:)

  2. Wow, her var det mange flotte oppskrifter! De må jeg prøve ut en dag🤗 Fin blogg👍😁

  3. Grunnoppskrift sukkerbrød med speltmel var helt fantastisk. Lagde i langpanne ig ble veldig bra.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..