Pærelikør

Mange tenker gamle damer når de hører ordet «likør». Se bare for deg litt tilårskomne damer rundt et bord, nippende til et lite glass mens de knasker småkaker og sladrer. Vel, det var kanskje et bilde fra gamle dager – et scenario som dukker opp i historiske romaner eller filmer.

Likør er så mangt. Baileys – damelikør nr 1 har jeg inntrykk av, kahlua i drinken Black Russian, søte bærlikører som Lakka og Mustikka f.eks. Men det er veldig enkelt å lage sin egen bærlikør, av frukt eller bær og sprit.

Pærelikør

Her er en pærelikør laget av pærer fra nabohagen. Til et liters Norgesglass eller tilsvarende glass trenger du følgende.

 • 4-5 pærer med skall, skåret i båter og tatt ut kjernehus
 • 1-2 stjerneanis, avhengig av størrelsen
 • 2 kanelstenger
 • 1 ts vaniljepulver
 • ca 100 g sukker, hvorav et par ss kokospalmesukker
 • nøytral sprit 60%

Ha pærer, sukker og krydder i glasset og fyll på med sprit til glasset er fullt. La det stå på kjøkkenbenken et par uker og snu glasset en gang pr dag. Siles og has på flaske. Serveres til småkaker til jul eller ved andre festlige anledninger.

Pærene kan du gjøre med som jeg har vist her, servere som en dessert med vaniljekesam eller en iskule. Men husk å la bilen stå etterpå!

Pærelikør

7 responses to “Pærelikør

 1. Tilbaketråkk: Pærelikør | Blopp.no·

 2. Skal jeg jammen prøve Går vel snart over i kategorien gamle damer nå så da er det nok på tide med litt likør He he Hørtes veldig godt ut gammel dame eller ei

 3. Veldig lenge siden jeg har vært innom her nå. Jeg får rusle litt rundt. Burde jo egentlig ha besøkt slankeblogger nå etter julen da……

 4. Hei. Er det mulig å fryse pærene? Har nå helt over likøren på flasker. Men er selv gravid og har ingen planer om å innta alkohol før om noen mnd. 🙂

  • Hei Lene.
   Jeg har ikke prøvd å fryse dem, så det må du bare prøve. Alkoholrestene vil jo forsvinne i fryseboksen, men smaken vil være der.
   Jeg har fryst ned ferdig skrelte eplebåter til bruk i både kaker og fruktgrøt, og det går helt fint hvertfall. 🙂

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..