Terteskjell av spelt

Terteskjell fylt med hvit saus, fiskeboller og reker en klassiker fra 70-tallet som fortsatt holder stand. Enkelt og smakfullt – og man får plottet inn en ekstra dag med fisk. Men når man som meg ikke tåler hvetemel, nytter det lite med ferdigkjøpte terteskjell. Her er min variant av terteskjell laget av spelt. Og responsen fra de som ble servert, var at de smakte bedre enn ferdigkjøpte skjell.

Du trenger:

  • 4 dl fin spelt
  • en klype salt
  • 150 g kaldt smør i terninger
  • ca 5 ss iskaldt vann

Kjør mel, salt og smør i food prosessor til det er en grynete masse. Tilsett vann litt etter litt mens maskinen går. Når deigen samler seg til en klump, stanser du maskinen. La deigen hvile i 4 timer i kjøleskap eller natten over. I og med at slike ideer kommer som impulshandlinger hos meg, har jeg aldri så lang tid til å kjøle deigen. Da legger jeg heller deigen en stund i fryseren.

Kjevle ut deigen og dekk små smurte porsjonsformer. Jeg fikk sju stykker av mine båtformede former. Prikk deigen lett og sett dem kaldt en halvtimes tid.

Stek dem på 200 grader midt i ovnen til de har fått fin farge. Ta dem forsiktig ut av formene  og legg dem rett på en tallerken og ha oppi fyll.

De kan også avkjøles og fylles med vaniljekrem og forskjellige typer bær.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..