Eplemos

Epledagen er blitt flyttet. Tidligere var det 17 oktober som var den store epledagen, men i Norge har den blitt flyttet til siste tirsdag i september pga den norske eplehøsten.

Hva med å bruke noe av eplene til mos? Herlig pålegg, kakefyll eller dessert. Veldig fint til babymat også. Og om du ikke har prøvd det før, så er varm, nylaget eplemos servert med litt melk på, utrolig godt.

Eplemos

Eplemos er egentlig veldig enkelt å lage. Du trenger bare epler og sukker/søtning. Litt sitron gir en frisk smak, men er ikke nødvendig. Mengde søtt, vel – ca 1 dl pr kg skrelte epler er et utgangspunkt, men smak deg fram. De forskjellige eplesortene har ulik sødme, og noen liker veldig søtt syltetøy mens andre liker det mindre søtt.

Enkelt forklart.

Skjær epler i båter og fjern kjernehus. Skrell dem og fjern evt stykke flekker eller tendenser til markspist. Ha eplebitene i en gryte og tilsett litt vann og evt presset sitronsaft. Jeg hadde saften av en hel sitron til en gryte som tar 6 liter. Kok på svak varme til eplene er kokt i stykker. Rør av og til for at det ikke skal sette seg i bunnen. Smak til med sukker eller det du måtte ønske av søtning. Dersom du ikke vil ha biter av eple i mosen, kan du bruke en stavmikser.

Ha eplemosen i bokser og frys dem.

Eplemos

Dersom du har en Electrolux Assistent med moseapparat er det enda enklere å lage eplemos. Da kutter du bare eplene i biter og damper dem med skall og det hele. Sett sammen moseapparatet på assistenten og kjør eplene i kverna. Da skilles skall og kjerner for seg og mos for seg. Så er det bare å smake til med sukker/søtning.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..