Bestemors kaviar

Min mormor er det så vidt jeg husker, hun døde i 1976, da jeg var bare 6 år gammel. Hun var Lofotværing, men min mor flyttet sørover sammen med min far da jeg var 2 år. Følgelig var det bare somrene jeg tilbrakte nordpå. Det er lite jeg husker av henne, det eneste er svart-komfyren som hun presiserte var gruelig varm der jeg satt på kjøkkenbenken ved siden av mens hun kokte middag.

Kaviar

Men nå var det ikke barndomsminner dette innlegget skulle handle om, men kaviar. Kaviar som min mor husker sin mor lagde under skreisesongen. Alle oppskrifter jeg har sett har tatt utgangspunkt i rå rogn, mens denne er basert på kokt rogn. Uten noe videre form for oppskrift har jeg kommet fram til et brukbart blandingsforhold.

  • 200 g kokt torskerogn eller annen rogn
  • 3-4 ss olivenolje i stedet for kokevannet til leveren
  • 2-3 ml (1/2 ts) røyksyre (apotek)
  • 1 kryddermål melis
  • salt og pepper

Rens rogna for skinn og eventuelle trevler. Rør den godt sammen med olje og røyksyre. Smak til med salt og pepper og ha i litt melis for å runde av smaken.

Kaviar

Oppbevares i kjøleskap i en ukes tid. Kaviaren er også fin å fryse.

5 responses to “Bestemors kaviar

  1. Tilbaketråkk: Koking av rogn | Smakebiten·

  2. Tilbaketråkk: Hjemmelaget rekesalat | Smakebiten·

  3. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2015 | Smakebiten·

  4. Tilbaketråkk: Takk for 2016 – velkommen 2017 | Smakebiten·

  5. Tilbaketråkk: Godt nytt år – et stykke inn i 2018 | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..