Tortillas uten mel

Hvordan spiser man taco uten tortillas eller tacoskjell? Stort sett masse grønnsaker og kjøttdeig, savnet har ikke vært veldig stort etter hverken skjell eller lefser. Ikke fra meg hvertfall. Men siden andre kunne tenkt seg noe å plassere kjøtt og grønt på, var det å lete etter en passende oppskrift. Jeg landet på en fra Lindas lavkarbo og justerte litt på den. Oppskriften gir ca 8 stykker hvis du lager dem i lompestørrelse. De kan fint fryses med bakepapir mellom.

Tortilla

Dette trenger du:

  • 45 gram sesammel
  • 40 gram mandelmel
  • 4 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts himalayasalt
  • 2 egg
  • 1 1/2 dl kokende vann

Bland det tørre i en kjøkkenmaskin. Ha i eggene og bland godt. Tilsett så det kokende vannet og la maskinen gå til deigen tykner. Den er ganske flytende til å begynne med, men setter seg etter en stund.

Ta deigen opp og kna den godt gjennom. Bruk gjerne et silikonunderlag. Så kan du enten velge å dele deigen i 8-10 emner og kjevle ut hver enkel, eller du kan kjevle hele deigen og stikke ut emner med en lommpeutstikker. Deigen skal kjevles tynt, tynt ut. Du må jobbe litt da den er litt trå å få ut. Jeg brukte mandelmel til å strø over under kjevlingen, men du kan også kjevle mellom to lag bakepapir.

Skulle deigen sprekke under kjevling er det bare å klemme den sammen igjen. Det samme gjør du dersom du stikker ut emner, da klemmer du bare bitene sammen før du kjevler lett over for å jevne ut før neste utstikking.

Stek leivene i tørr stekepanne eller på takke. Legg et klede over dem etter steking for at de skal holde seg myke. Varm dem lett i micro innpakket i et klede like før servering.

Leivene er også fine til annet fyll, smøreost og røkelaks f.eks. Eller smurt med smør, søtning og kanel.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..