Bløtkake uten sukker

Sånn i siste liten før 17 mai kan du ennå rekke å lage en enkel liten bløtkake. En såkalt «naked cake» uten glatte kanter og sprøytede rosetter. Utgangspunktet er et vanlig sukkerbrød, med mindre sukker i utgangspunktet enn mitt vanlige sukkerbrød.  Og kaken er ikke stor, jeg har laget den i en form på 18 cm i diameter. Som søtning har jeg her brukt Natreen, men du kan også bruke f.eks Tagatesse. Beregn da litt mindre i volum da Tagatesse er dobbelt så søtt som sukker.

Det rare med sukkerfrie sukkerbrød er at de hever ikke like mye som de ordinære, så sukkeret spiller nok en rolle der. Derfor ser det ut til å være mange egg og stor oppskrift, men det går ikke over kantene.

Bløtkake uten sukker

Ingredienser:

  • 4 egg
  • 10 g natreen (1,1 dl)
  • 90 g siktet spelt
  • en toppet ss Fiberfin
  • 1 ts bakepulver

Pisk stiv eggedosis av egg og natreen. Bland de tørre ingrediensene. Sikt litt om gangen over eggedosisen og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Ha deigen over i en form på 18 cm som du har klemt fast bakepapir mellom ring og bunn på.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 grader ca 30 minutter. Sjekk gjerne litt før. Avkjøl opp-ned på rist i formen.

Fyll og pynt:

  • 2 dl kremfløte
  • 1/2 ts natreen
  • evt litt vaniljepulver
  • jordbær og blåbær

Del sukkerbrødet i to. Mos 8-10 jordbær med en gaffel. Smak til med litt natreen. Kutt 5 jordbær i små biter. Dynk den nederste kakedelen med saft fra jordbærmosen. Blir det lite, kan du dynke med litt melk i tillegg. Legg på mosen og jordbærbitene.

Pisk krem av fløte og natreen. Legg halvparten av kremen over jordbærfyllet. Legg på neste bunn og dynk den med litt melk. Legg på resten av kremen. Del jordbær i to på langs og la det grønne sitte på. Legg dem fint langs kanten. I midten dekker du med blåbær og jordbær i små biter. Sett kaken kaldt til den skal serveres. Og denne kan du fint lage i kveld.

Ha en fin 17.mai i morgen!

One response to “Bløtkake uten sukker

  1. Tilbaketråkk: Ha en fin 17.mai | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..