Halloween CakePops

Halloween er ikke noe jeg pleier å markere, da jeg ikke helt har sans for denne importerte skikken. Men så passet det inn med at min svigermor skal ordne bursdag for min svoger og hans tvillingsønner nå til helgen, så da måtte jeg jo prøve meg på noe gøy likevel.

Cake Pops er noe jeg aldri har prøvd meg på, men tenkte at det kan jo ikke være så vanskelig. Googlet litt rundt og plukket ideer før jeg gjorde min egen variant. Jeg brukte halvdelen av en enkel langpannesjokoladekake, en boks NugattiMax og litt melk. Dette ble formet til kuler og satt i fryseren. Pinner var et kapittel for seg. I en liten by som Egersund, nytter det ikke å komme på samme dag at man trenger pinner til CakePops, så jeg endte opp med spisepinner i stedet. Funket bra det…

Halloween og kule-kaker sa jo seg selv hvordan de måtte dekoreres. Og tilfeldigvis hadde jeg en boks Candy Dip. Supplerte med hvit sjokolade i tillegg. Øynene sier jo seg selv, de er dyppet to ganger og deretter malt med Wiltons farger. Til gresskarene farget jeg sjokoladen oransje og rullet dem i farget perlesukker etterpå. Satte på en liten stilk av marsipan.

Disse må jo gjøre furore hos svigermor… Tviler på hun vil smake på øynene.. Moah-ha-ha-ha…

Oppskrift på sjokoladekaken som er brukt:

 • 300 g smør
 • 300 g sukker
 • 4 egg
 • 2 ts romessens
 • 1 ts malt vanilje
 • 4 ss kakao
 • 2 dl melk
 • 400 g speltmel
 • 4 ts bakepulver

Denne kaken er veldig kjapp og enkel å lage, ingen fiks-fakserier med røring av smør eller pisking av eggedosis. Smelt smøret og rør inn sukkeret. Rør inn eggene, ett om gangen. Ha i rom, vanilje og kakao. Rør inn det tørre vekselvis med melken. Hell røren i en bakepapirkledt langpanne og stek nederst i komfyren ved 180 grader i 30-40 minutter.

Så smuldret jeg nesten halve kaken, knadde inn Nugatti og tilsatte et par spiseskjeer melk.

Av massen trillet jeg ut passe store kuler, 32 stykk. Disse ble satt i fryseren en halvtimes tid.

Da kulene var kalde og nesten frosne, smeltet jeg sjokolade til forsegling av pinnene. Disse ble da dyppet i sjokoladen før de ble stukket inn i kulene.

Mer sjokolade ble smeltet. Jeg har sjokoladesmelter så jeg slipper styret med vannbad eller svidd sjokolade…

Popsene ble dyppet og jevnet ved å dunke dem på kanten av smelteren.

En tom kaffeeske var ypperlig å sette dem i, den var stiv nok i pappen til å holde dem oppe. Slik ble de satt inn i kjøleskapet til de var stivnet og klar til dekorering.

Happy Halloween, Vetanaetr, Samhain, Allehelgensnatt etc. Opprinnelsen til denne skikken kan du lese om her.

3 responses to “Halloween CakePops

 1. Hei. Takk for kommentar. Jeg tror kanskje at hvis man blandet noe i sjokoladen, fløte kanskje? Eller hvis man bruker hvit sjokolade i pastafargen..
  dette må testes ut..

  Uansett Tusen takk for en fin oppskrift, som fikk puffet meg ut i cake-pops verden..

 2. Tilbaketråkk: Halloween!·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..