Quinoa-kaker

Som jeg tidligere har nevnt, drar jeg med meg diverse mel og gryn fra jobben for å ha en liten peiling på hva vi selger. Denne gangen har jeg prøvd meg på noen småkaker laget av quionamel.

De er veldig enkle å lage, og det du trenger for å lage ca 70 stk er følgende:

  • 300 g smør
  • 200 g rårørsukker
  • 450 g quinoamel
  • 2 egg
  • 0,5 ts vaniljepulver

Alt blandes til en deig. Rull ut stenger, ca 4 cm tykke og sett dem i kjøleskapeller fryseboks til de er faste. Skjær tynne skiver, legg på stekebrett og stek ved 160-180 grader i 10-15 minutter til de er gyldne i kanten.

Og nå vet jeg hvordan nye oppskrifter blir til, for mens jeg sitter og skriver dette ser jeg at jeg har utelatt eggene… Så om du ikke tåler egg – det går veldig fint an å lage dem uten… Hahaha.. Typisk.. Men de ble gode likevel.

Quinua er et frø i gåsefodsfamilien. Navnet quinua betyder “Moder korn” på de lokale indianeres sprog. Dyrkningen foregår i op til 4.000 meters højde i tørre områder i Andesbjergene. Quinuaen, som dyrkes i området ved den store saltsø, Salar de Uyuni, går under betegnelsen “Quinua Real”, og den har den højest mulige kvalitet på grund af optimale dyrkningsforhold.

Forarbejdningen dvs. vaskning, (idet skallen indeholder saponin, et naturligt forekommende sæbestof) foregår hos Andean Valley; denne rensning er af en meget høj standard. Den sidste rensning sker ved en håndsortering, hvor 10 indianske kvinder håndsorterer ca. 1.000 kg om dagen.
Quinua er velegnet til madlavning samt som ingrediens i grød og brød. Quinua er gluten-fri, men giver alligevel et rigtig godt brød med en god struktur

Kilde: http://www.aurion.dk/

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..