Granola til frokosten

Granola er en typisk amerikansk ristet frokostblanding. Den består bl.a av korn, nøtter, frø og tørket frukt. Selv liker jeg godt crispy frokostblandinger, og klarer ikke tanken på tørre havregryn med kulturmelk. Det er skikkelig tygg-deg-ihjel.. Norske frokostblandinger er som regel proppet med sukker – og i tillegg inneholder de alltid en eller annen form for hvetetilsetning.

Etter å ha kikket rundt hos andre bloggere fant jeg ut at det slett ikke er noen heksekunst å lage sin egen granola, og noen fast oppskrift er ikke nødvendig. Min sammensetning besto av hva jeg hadde tilgjengelig der og da. Vær obs på at det er en stor porsjon, del den gjerne i to om du lager den.

 • 500 g store havregryn
 • 300 g speltflak
 • 200 g havrekli
 • 100 g sesamfrø
 • 100 g solsikkefrø
 • 200 g hakkede paranøtter
 • 3 ss kanel
 • 2 ts malt vanilje
 • 1,5 ts maldonsalt
 • 200 g usøtet eplemos
 • 150 g honning
 • 150 cocosa

Bland alt det tørre i en stor bolle. Bland sammen eplemos, honning og flytende cocosa. Ha det i grynblandingen og bland godt. Helles ut i langpannen og stekes på 150 grader i et par timer. Vend i blandingen flere ganger underveis slik at det ikke svir seg.

Avkjøl. Nå kan du evt blande inn forskjellig tørket frukt. Det har jeg unnlatt med min, jeg strør det på ved servering da andre potensielle «grynspisere» ikke liker hverken rosiner eller gojibær..

Det ble også et glass til den ene sønnen vår som har flyttet hjemmefra. Han som er grynspiser…

4 responses to “Granola til frokosten

 1. Flott å kunne variere litt. Det blir fort kjedelig med det samme hele tiden. Jeg spiser gjerne de litt tørre kornblandingene med litt melk på, men det hender jeg kjøper de litt crispy, men som du sier der er det som regel mye sukker.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..