Sunkost grovbrød

Som Sunkoster og blogger er det jo en fin måte å nå ut til potensielle kunder med litt reklame for produktene man selger. Og like viktig er det å vite hva man faktisk står og anbefaler til kunder som ønsker et sunnere alternativ.

Sunkost har nå kommet med sin egen serie av bakevarer som er både glutenfrie og egnet for et lavkarbokosthold. Butikken har fått én vareprøve av hver sort av grovbrød, grunndeig og sjokoladekake til utprøving og eventuell utdeling av smaksprøver. Jeg har bakt grovbrødet i første omgang, etterhvert vil det komme innlegg om de andre sortene også.

Sunkost grovbrød

 

Sunkost grovbrødBrødet er veldig enkelt å lage, man rører melblandingen sammen med oppgitt mengde vann og lar deigen stå noen minutter. Da er den såpass fast at den lar seg fint forme til et lite brød. Og jeg kan ikke tro annet enn at deigen kan brukes til rundstykker også.

 

Sunkost grovbrød

Brødet skal stekes på 170 grader i 65 – 75 minutter. Jeg tok ut mitt etter 60 minutter og det var igrunnen passe steketid.

Smaken på brødet var veldig god. Og det holdt seg godt et par dager. Det står riktignok at det bør oppbevares i kjøleskap, men mitt ble liggende i skapet sammen med vanlig brød. Og siden brødet i tillegg ikke er så stort, vil det ikke bli gammelt før det er oppspist.

Alt i alt et godt brød, og et veldig godt alternativ til de som har glutenintoleranse. Bakervarer til denne kundegruppen har i alle år vært nesten bare hvite melsorter som maismel og rismel. Dette er er grovt og godt alternativ, som i tillegg egner seg for dem som har valgt et lavkarbokosthold.

Fra Sunkosts nettside har jeg sakset denne infoen:

Ingredienser: 
Fiber (sukkerbete, loppefrø, inulin, erter), protein (soya, erter), egg, solsikkekjerner, hampefrø, sesammel, søtstoff (erytritol), salt, hevemiddel (difosfater, natriumkarbonat), gjær.

Allergener: Egg, sesam, soya

Næringsinnhold per 100 gram:
Energi    774,1 kJ     185,0 kcal
Protein    13,4 g
Karbohydrat     6,3 g    Netto karbohydrat    3,3 g
Hvorav:
Sukkerarter    0,8 g
Sukkeralkoholer    3,0 g
Stivelse    2,5 g
Fett    8,5 g
Kostfiber    18,3 g
Natrium    0,8 g

Sunkost grovbrød

Innlegget er ikke sponset, det er skrevet kun av egeninteresse.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..