Proteinrike sjokoladekjeks

Jeg kan jo ikke slippe helt tanken på bakverk av den sunne sorten… Selv om min mann kom med et hjertesukk i går da jeg prøvde ut en ny eplekakevariant: «Det er vel ikke en SUNN oppskrift??» Joda, den var sunn, så jeg måtte love å lage den usunne varianten neste gang.

Sjokoladekjeks

Disse småkakene eller kjeksene har jeg funnet på bloggen Disipline your Dedication, men som vanlig gjorde jeg oppskriften til litt «min». Vil du ha den orginale oppskriften kan du se her: Chunky Chocolate Cookies. Jeg lagde dobbel oppskrift og fikk da 30 stykker. De krevde litt mer tygging enn en vanlig småkake, men jeg regner med de smaker helt himmelsk med melk til. De var hvertfall gode til en kopp kaffe.

Min variant:

  • 6 ss Cocosa pure
  • 6 ss xylitol (evt sukrin)
  • 2 eggehviter (frys ned plommene til eggekrem eller vaniljesaus)
  • 6 dråper stevia
  • 40 g kokosmel
  • 40 g Whey Tech vanilje (PF)
  • 4 ss rå kakao
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ss frysetørket kaffe

Smelt Cocosa og rør inn xylitol. Ha i eggehviter og flytende stevia. Bland det tørre og rør det inn til en fast masse. Sett massen som topper på en kledt bakeplate og trykk dem evt litt flate. Stekes på 175 grader ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Sjokoladekjeks

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..