Sunnere eplekake, glutenfri og egnet for diabetikere

Høsten er epletid, men uten eget epletre blir ikke fråtsingen like stor. Det blir for eksempel ikke laget eplemos i like stor skala som for 8-10 år siden da man hadde stor hage med gamle epletrær. Nok om det, kjøpe-epler fungerer også fint i eplekake. Og denne gangen har jeg fraveket min faste eplekakeoppskrift – til husbond og sønns fortvilelse. Jeg har måttet love å aldri klusse med eplekaken igjen. Men denne oppskriften fra SomaNordic kan jo være til nytte for andre, siden vi har inngått et lite kompromiss hjemme. Sjeldnere kakespising, men da skal det være skikkelig vare.

Glutenfri eplekake

Kaken var god den, selv om den kanskje ble litt tung. Det regner jeg med skyldes type mandelmel jeg har brukt. Jeg har ikke brukt fettredusert mandelmel – som sannsynsligvis vil gi et litt mindre kompakt resultat. Ikke hadde jeg Steviosasukker heller, i stedet brukte jeg xylitol. Orginaloppskriften finner du her: Eplekake

Min variant:

 • 100 g smør
 • 5 ss xylitol (eller Sukrin om heller vil ha det)
 • 2 ss kokospalmeblomstsukker (Cocosasukker)
 • 2 egg
 • 1 dl eplemos
 • 2 dl melk
 • 180 g mandelmel
 • 60 g kokosmel (Cocosamel)
 • 1 ts bakepulver
 • 3 ts fiberhusk
 • 1 ts kanel
 • 2 store epler
 • kanel og cocosasukker

Rør smør og søtning mykt og visp inn ett egg om gangen. Rør inn eplemos og melk vekselvis med det tørre. Fyll røren i en form på 22 cm med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og skjær dem i litt tynne skiver. Ha epleskivene i en bolle og strø over et par spiseskjeer cocosasukker og en spiseskje kanel. Vend eplebitene i blandingen før du stikker dem ned i røren i et fint mønster. Stek kaken på 175 grader i 45 minutter. Avkjøl litt og server lunken med pisket krem, vaniljeis eller vaniljekesam.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..