Glutenfritt lyst brød

Reker og loff hører sammen. Men så har man plutselig en gjest som egentlig har cøliaki, ikke av den helt alvorlige typen heldigvis. Vedkommende bryr seg ikke så mye selv og spiser vanlig brød iblant, men så har man kanskje lyst å servere noe man vet gjesten ikke blir syk av. Dette er noe nytt for meg, jeg har aldri prøvd meg på glutenfri gjærbakst. Og egentlig har jeg vel innbilt meg at gjær ikke vil fungere i glutenfri bakst da det nettopp ikke er noe gluten den kan «ta tak i». Dermed kjøpte jeg med meg glutenfritt mel fra jobben og lette etter oppskrifter på nettsiden til produsenten. Og her er mitt første forsøk på brød bakt med Fibra Teff. Oppskriftshefte kan lastes ned fra Holmen Crisp. Der er også andre oppskrifter basert på de forskjellige Jyttemjølvariantene.

Glutenfritt brød

 

  • 500 gr Jyttemjøl FibraTeff
  • 8 dl vann eller melk
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 1 pk. Tørrgjær

Varm væsken til litt over 37 grader (tørrgjær tåler litt mer varme enn fersk gjær). Jeg blander alltid tørrgjæren ut i væsken, et triks fra Ingrid Espelid fra mange år tilbake. Tilsett salt, honning og mel, og elt deigen godt i kjøkkenmaskin. La den heve en times tid. Elt deigen lett på melet bord og ha den i en brødform på 1,5 liter. Jeg fordelte den i to former, men det ble veldig små brød. La brødet etterheve en halv time. Stekes på 225 grader i 40-50 minutter. Avkjøl på rist.

Brød som ikke blir spist med en gang blir fabelaktig gode «kavringer» om du tørker skiver i komfyren på varmluft.

Glutenfritt brød

 

One response to “Glutenfritt lyst brød

  1. Tilbaketråkk: Glutenfritt lyst brød | Blopp.no·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..