Glutenfri og lavkarbo paibunn

En paibunn kan brukes til så mangt. Til søtt og salt. Til dessert, kakebordet eller til middag. Men på et karbohydratredusert kosthold, må man utelate den klassiske vanlige paibunnen. Derfor var gleden stor da jeg fant denne oppskriften – et eller annet sted – i et blad kanskje? Eller på nett? Kilde er borte fra minnet.

Uansett, denne paibunnen kan brukes til både kake og middagspai. Til kakepai kan det med fordel tilsettes litt søtning.

Lavkarbo paibunn

Til en form på ca 26 cm i diameter trenger du:

 • 2 dl mandelmel (ikke malte mandler)
 • 1/2 dl kokosmel
 • 1 ss fiberhusk/psyllium husk
 • 1/2 ts salt
 • 50 g kaldt smør i terninger
 • 1 egg
 • ca 3 ss vann

Bland det tørre i en food prosessor. Ha i smøret og kjør til en smuldrete masse. Tilsett egg og vann og kjør til deigen former seg til en klump. Trykk deigen rett ut i en smurt paiform og sett den deretter i kjøleskapet i en halv time. Stek bunnen i 5-10 minutter på 200 grader. Ha i evt fyll og stek videre om du skal steke en ostepai eller quiche. Avkjøl om den skal fylles med vaniljekrem e.l.

Lavkarbo pai

Her er paien fylt med sukkerfri vaniljekrem og ville blåbær.

Lavkarbo pai

Denne er min klassiske kjøttdeigpai, med litt mer krydder enn i orginalversjonen. Her er så lite mel i fyllet at jeg kaller den lavkarbo likevel. Evt kan melet erstattes med bittelitt johannesbrødkjernemel eller maisstivelse. Dette for å binde fettet i osten som er i fyllet. Prøv gjerne uten, det har ikke jeg gjort.

2 responses to “Glutenfri og lavkarbo paibunn

 1. Hei
  Har nettopp funne denne flotte bloggen din 😊Skal teste ut speltmjøl i alt bakverk i staden for kveitemjøl. Eit generelt spørsmål om sukker: dersom ein erstattar vanleg sukker med sukrin gold er det same mengdeforhold ?

  • Hei
   Så kjekt du liker bloggen min! 😊
   Sukrin gold har samme søtningsgrad så der bytter du 1:1. I gjærbakst hadde jeg nok hatt i litt honning eller sukker (1skje eller 2) bare for å få gjæren igang.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..