Svigermors blomkålsalat

Svigermor har i alle år servert en fantastisk blomkålsalat når det har vært en eller annen form for festlighet om sommeren eller som tilbehør til et koldtbord. I år kom jeg på at jeg kunne jo spørre om oppskriften (jeg har vanket i huset hennes i 30 år…).

«Nei, oppskrift…? Blomkål, egg og dressing..» – var svaret jeg fikk. Omtrent som til potetsalat. Vel,vel – ikke verre enn det. Da er det jo en smal sak. Jeg tok utgangspunkt i min egen potetsalat, fjernet gressløk og potet og hadde i egg og blomkål. Dette er et ypperlig alternativ for deg som har kuttet ut karbohydrater. Bytt gjerne ut kesam og fløte med laktosefrie alternativer, så kan du servere denne til en som ikke tåler laktose.

Blomkålsalat

  • 1 blomkålhode
  • 3 hardkokte egg
  • 1 boks kesam
  • 2-3 ss majones
  • 1 god teskje grov sennep
  • et par ss kremfløte
  • salt og pepper

Kutt blomkålet i små buketter. Kok opp vann med litt salt, ha i blomkålbukettene og kok opp. La det småkoke 1-2 minutter. Hell av vannet og la blomkålet renne av seg i et dørslag eller en sil til det er avkjølt.

Kutt eggene begge veier i en eggedeler, eller hakk dem med kniv. Bland alt til dressingen, smak til med salt og pepper. Vend inn blomkål og egg.

Serveres til grillmat, spekemat eller på koldtbordet.

2 responses to “Svigermors blomkålsalat

  1. Høres fantastisk godt ut, men jeg tåler ikke noe av det heller. Magen min er så kranglete at det er ikke moro en gang. Men kan kesam erstattes med noe annet som man kanskje tåler som Oatly iMat Fraiche?

    Varm hilsen fra nord

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..