Sukkerfrie kokosmakroner

Kokosmakroner – elsket og hatet. Noen simpelthen elsker kokos, andre kan ikke utstå smaken. Her er vi to om å like dem – eldste sønn og meg. Han som da han var liten spiste twist akkurat som vi andre, bare at han visste at alle med kokos ble liggende igjen til slutt. Og da fikk han dem også.

Etter å ha lagt om til mer eller mindre sukkerfritt kosthold måtte jeg jo prøve å få disse sukkerfrie. Ikke vanskelig i det hele tatt, og ingen kald metallsmak eller bitter steviasmak. Disse er laget med Tagatesse, den eneste sukkererstatningen som faktisk gir bruning av baksten. Og i tillegg smaker det søtt og godt.
Sukkerfrie kokosmakroner

  • 4 eggehviter
  • 2 dl tagatesse
  • 7-8 dl kokosmasse
  • 1/2 vaniljepulver

Slå eggehvitene lett sammen med en gaffel og ha dem i en vid gryte sammen med resten av ingrediensene. Bland godt sammen og varm opp massen sakte på svak varme mens du rører i 7-8 minutter.  Den skal bli seig og blank.

Lag topper med en skje og fuktede fingre og sett på bakepapirkledt stekeplate. Stek på 160 grader i 8-10 minutter. Pass på så makronene ikke blir for brune. Avkjøl litt på brettet før du flytter dem over på rist. Oppbevares i tett boks i fryseboksen.

 

Sukkerfrie kokosmakroner

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..