Sukkerfrie gule bomber

«Mamma, kan du laga sånne? – kom sønnen og sa en dag, samtidig som han viste bilde på mobiltelefonen av noen makronliknende kaker med delvis sjokoladetrekk. Det måtte jo selvfølgelig gå an. Mandelmakroner med suksesskakefyll – det må jo være enkelt. Men oppskriften han hadde funnet var med sukrinmelis, en søtning jeg ikke er helt fortrolig med. Jeg liker bedre å bake med tagatesse når det skal være sukkerfritt. Da var det til å lete på nett for å se om andre hadde laget liknende med tagatesse. Jeg regnet ikke med å få sprø makroner, og siden de likevel skulle fryses ville det ikke spilt noen rolle uansett. Tilslutt fikk jeg da satt sammen en oppskrift ut fra mange rare varianter. Det enkle er fortsatt det beste, her trengs hverken fiberhusk eller johannesbrødkjernemel for å få kakene til å henge sammen. Gule bomberTil ca 40 stykker – alt etter hvor store du lager dem:

  • 6 eggehviter
  • 3 dl tagatesse
  • 500 g malte mandler

Visp eggehviter stive, tilsett tagatessen litt om gangen. Vend til slutt inn malte mandler. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut passe store makroner. Stek på 170 grader i ca 10 minutter. Avkjøl dem på brettet.

Dersom du reagerer veldig på Tagatesse, kan du bruke 3 dl Sukrin sirup og smake til med litt flytende natreen eller stevia.

Fyll:

  • 6 eggeplommer
  • 1,5 dl kremfløte
  • 100 g tagatesse
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 225 g romtemperert meierismør

                                                                        

  • 200-250 g sukkerfri sjokolade

Her kan du også bytte ut tagatesse med annen søtning dersom du har problemer med tagatesse. Selv har jeg brukt 1 dl Natreen strø de siste gangene.

Bland eggeplommer, fløte, tagatesse og vanilje i en gryte. La gryten stå på svak til middels varme og og rør hele tiden mens massen tykner. Ikke la det koke, da ødelegger du kremen. Avkjøl, men ikke sett kremen i kjøleskapet. Rør smøret kremet med en mikser. Ha i eggekremen og pisk til en luftig krem. Ha kremen over i en sprøytepose med rund tyll og sprøyt krem på halvdelen av makronene. Legg på en passende halvdel og sett dem i fryseboksen.

Gule bomber

Smelt sjokolade og dypp halvdelen av hver kake. En enkel måte å la sjokoladen stivne på, er å sette kakene i ett eggebrett/eggekartong. Da blir de like fine på begge sider. Oppbevares i fryseboksen. Godt gjemt. For disse var knakende gode. Seige og søte.

Gule bomber

One response to “Sukkerfrie gule bomber

  1. Tilbaketråkk: Fire sorter ferdig før advent | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..