Lavkarbo pepperkaker

Julekaker tuller man ikke med – egentlig. Disse tradisjonskakene som bakes år etter år etter år. Men når noen har valgt bort sukker og mel fra kostholdet sitt, prøver man å finne noen andre løsninger. Og i stedet for å endre eksisterende oppskrifter i en stressende førjulstid og risikere et uspiselig resultat, har jeg jukset og funnet en oppskrift «på nettet».

Oppskriften er utviklet av Elisabeth Holm, kjent fra Kakekrigen i 2015. Hun er også en felles Sunkoster og utvikler oppskrifter for både Sunkost og Funksjonell Mat.  Og den eneste endringen jeg har gjort, er å bytte ut Cocosafett med meierismør. Dermed er ikke mine pepperkaker melkefrie. Neste gang skal jeg i tillegg øke kryddermengden litt, og tilsette litt ekstra søtning – etter tilbakemelding fra mann og sønn.

Lavkarbo pepperkaker

 

Orginaloppskriften sier at oppskriften gir 3 brett pepperkaker, jeg fikk 4 og et halvt brett. Kanskje har jeg mindre brett, kanskje har jeg kjevlet deigen tynnere. Men da har du en liten pekepinn på mengde kaker du får ut av denne.

 • 100 g Fibersirup Gold
 • 4 store ss Sukrin Gold
 • 2 ts kanel
 • 1 ts ingefær
 • 1 ts pepper
 • 1 ts kardemomme
 • 1/2 ts nellik
 • 1/2 ts salt
 • 100 g smør (eller Cocosa/kokosfett)
 • 170 g Mandelmel, fettredusert
 • 100 g Fiberfin
 • 1 ts Fiberhusk
 • 2 egg

Bland sirup, sukrin, krydder og salt i en gryte og kok opp. Ta gryten av platen og rør inn smør/kokosfett. Bland det tørre og rør det inn sammen med eggene. Her kan du bare blande direkte i gryten, det er en lettblandet deig. Pakk deigen inn i plast og la den ligge minst en time i kjøleskapet. Min ble liggende et par timer.

Bruk mandelmel på benken og kjevle ut deigen til ca 3 mm tykkelse  og stikk ut pepperkaker. Legg dem på bakepapir på stekebrett og stek dem på 180 grader i 8-10 minutter litt høyt i stekeovnen. Her er ikke stekeovner like, så det må du avpasse til din egen ovn. La kakene ligge litt på brettet før du legger dem over på rist til avkjøling. Oppbevares i tett boks.

Av åpenbare årsaker pyntes ikke disse med melisglasur, men du kan smelte sukkerfri sjokolade og dekorere med.

 

Ingredienser får du i din nærmeste Sunkostbutikk.

Innlegget er ikke sponset.

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s