Lavkarbo lefseliknende sak

«Du mamma, hadde detta våre løye å prøvd?» – er et spørsmål jeg har hørt noen ganger det siste året. Og særlig dess nærmere jul vi kom. En av oppskriftene sønnen har kommet med var lavkarbo tjukklefse. Den fant han på bloggen My best way, ganske sikkert via en facebooklink. Vel, det så jo ikke komplisert ut i det hele tatt, bare litt merkelig – med majones som en av ingrediensene. Men er det noe som alltid finnes i huset her, så er det egg og majones.

Lange jobbdager de siste dagene før jul gjorde at utprøvingen ble utsatt til nå like før jul. Og for sikkerhets skyld når jeg tester ut noe nytt, så lager jeg dobbel oppskrift… Heldigvis denne gangen. Disse var knakende gode, selv om det minnet mer om lapper enn tjukklefser.

Lavkarbo tjukklefse

Som sagt doblet jeg oppskriften og fikk 6 lefser. Disse er lagt dobbelt med smør, sukker og kanel mellom og skåret i snipper. Smører du med melkefritt smør, blir de melkefrie i tillegg til glutenfrie.

  • 8 egg
  • 4 ss tagatesse
  • 1,2 dl majones
  • 1,2 dl mandelmel
  • 2 ss fiberhusk
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • litt salt
  • 1 ts bakepulver

Pisk eggedosis av egg og tagatesse. Ha i resten av ingrediensene og pisk godt sammen. Dette blir en tjukk røre, det skal ikke kjevles. Stek «pannekaker»/lefser i tørr stekepanne på svak varme. For sikkerhets skyld brukte jeg en teflonpanne. Avkjøl på rist før du legger to og to sammen med smør, sukker og kanel mellom. Skjær i 6-8 snipper, alt etter hvor store du vil ha dem. Oppbevares i fryseboks. Og disse passer perfekt sammen med sukkerfri gomme.

 

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..