Sukkerfri marsipankake

Inneholder reklame

Mai er her, med sine mange festdager. Konfirmasjoner og nasjonaldag. Mange går også bryllup i møte. Så har man da kanskje gjester som har kuttet sukker fra kostholdet sitt enten av den ene eller andre årsaken, og man har jo lyst å lage noe lekkert de også kan spise. Nå er problemet marsipankake løst, da Funksjonell Mat har kommet med en sukkerfri overtrekksmarsipan. Den er lett å bearbeide, både med kjevle og til figurer. De har også en sukkerfri bakemiks som egner seg fint til sukkerbrød. Så her er et lite forslag til hvordan lage en enkel liten marsipankake, som er helt uten sukker, glutenfri og kan med letthet lages med melkefri fløteerstatning.

Dette trenger du til en liten kake på 18 cm i diameter:

  • 1 pakke Bakemiks
  • 4 egg
  • 1 dl olje eller smeltet smør

Fyll og trekk:

Bland bakemiksen med egg og fett og ha den i en form på 18 cm. Klem gjerne fast et stykke bakepapir mellom ring og bunn for lettere å få kaken ut av formen. Avkjøl bunnen før du deler den i to.

Pisk fløte med kakao, søtning og bærpulver, og legg kremen mellom de to bunnene. Pisk resten av kremen og smør utenpå hele kaken. Kjevle marsipanen lit større enn selve kaken og legg den over og glatt den fint ut rundt kantene. Ha gjerne litt mandelmel på bordet når du kjevler ut marsipanen for at den ikke skal sette seg fast. Kutt fint rundt kanten på kaken og bruk resten av marsipanen til pynt. Smelt evt litt sjokolade til pynt og dryss over litt bærpulver.

I stedet for sjokoladekrem kan du også bare fylle kaken med bær og krem, eller sukkerfritt syltetøy.

Voila, en kake alle kan spise! Og tilbakemelding fra en kakemons var at han ikke kunne kjenne at den var sukkerfri…

Innlegget er IKKE sponset

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..