Gulrotkake

«Tante, kan du lage ei gulrotkake til konf’en? Med figur på?»

Dette spørsmålet fikk jeg av min kjekke niese før konfirmasjonen hennes som var i mai. Jeg har laget mange konfirmasjonskaker, men av en merkelig grunn har det nesten bare vært guttekaker med guttefigur på. Disse kakene har uten unntak vært marsipankaker, men nå er moren til konfirmanten en dreven hjemmebaker og sto for den store festkaken selv. Da var det litt gøy å få lage noe helt nytt. Konfirmanten valgte farge på kaken selv, resten visste hun ikke om.

Figurene på kaken er laget av marsipan, og viser en fotoglad konfirmant sammen med familiens kjæledegge Billy. Han er av rasen Griffon Bruxellois og ble vel valgt av min bror pga sin likhet med ewokene i StarWars..

Gulrotkake

Oppskrift:

 • 5 dl siktet spelt
 • 3,5 dl brunt sukker
 • 7,5 dl finrevet gulrot
 • 3 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 3 ts ceylonkanel
 • 2,4 dl olje
 • 4 store egg

Krem:

 • 200 g mykt meierismør
 • 200 g Philadelphiaost
 • 1 pakke melis

Klem ut væske fra gulrøttene, dette gjør at kaken blir luftigere. Ha alle tørre ingredienser i en bolle og bland inn gulrøttene. Rør sammen olje og egg og rør det inn i melblandingen. Ha røren i en form på 24 cm i diameter som du har lagt bakepapir i bunnen av. Stek kaken på 175 grader 35-40 minutter. Prøv med en kakenål. Avkjøl på rist.

Rør smøret luftig, ha i ost og melis og pisk til en luftig krem. Tilsett ønsket farge.

Del kaken i to og smør et lag krem i midten. Dekk kaken med ostekrem og sprøyt evt ut rosetter eller annen dekor. Du kan også bare lage mønster med en gaffel eller lage topper med flatsiden av en stekespade/palettkniv.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..