Skadedyr i feriekofferten

Jeg har den siste tiden dann og vann observert noen små insekter flyvende rundt på kjøkkenet. De har minnet om små flyvende linfrø… Og siden jeg er av de som ikke vasker slavisk tak og vegger til jul, har jeg ikke funnet ut hvor de kommer fra.

Så har det seg at det plutselig har dukket opp larver på kjøkkenbenken de siste to dagene. Bare sånn helt av seg selv. Først trodde jeg de hadde fulgt med under en pose eller eske av noe slag, men de dukket opp igjen etter at jeg hadde fjernet dem.

Jeg begynte å mistenke skapet over, skapet hvor jeg har all krydder og urter stående. Og ganske riktig, da jeg flyttet litt på diverse glass, fant jeg flere larver… Fram med såpevann og klut, for dette var ufyselig. Jeg startet øverst i skapet og fant synderen inderst i skapet. En pose soltørket tomat, kjøpt i en liten urtebutikk på Naxos. Det var ganske livlig inne i posen, og siden de hadde gnagd seg gjennom plasten var de nå delvis spredd i hele skapet.

Dermed ble det ryddet og kastet med hard hånd. Alt av umerkede poser fra Hellas gikk rett i søppelen. Det samme gjorde andre krydder/urter som ikke var på glass eller tette bokser.

Jeg kom på i etterkant at jeg skulle tatt bilde og lagt ut her, men da var alt havnet i søppelen. Dog fant jeg litt info om Brødbille hos Folkehelseinstituttet, mulig det er samme bille. Larvene livnærer seg av bl.a kjeks, brødvarer, krydder, nøtter og frø.

Ergo har jeg da lært at uansett hvor spennende krydder og urter kan være på et marked eller i små bortgjemte butikker, så kan posene inneholde desto mer uønskede gjester ved hjemkomst.

2 responses to “Skadedyr i feriekofferten

  1. Nja… Jeg kan jo ikke spraye den oppi krydderposene…
    Ellers er jeg ikke redd hverken maur eller kakkerlakker. 🙂
    Men takk for tips uansett.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..