Pavlova i langpanne

Pavlova – eller marengsbunn – kan veldig godt stekes i en langpanne eller på stekebrett. Det er ypperlig om man skal servere til mange. Mengde egg var litt verre å beregne, men jeg tok utgangspunkt i 8 eggehviter. Det var egentlig en passe mengde, jeg fikk 20 pikekyss i tillegg..

Pavlova

 • 8 eggehviter
 • 3,5 dl sukker
 • 1/2 ss hvitvinseddik

Pisk eggehvitene til de er helt stivpisket. Ha i eddik, som er med på å gjøre marengsen litt seig og my i midten. Vil du ha en sprø marengs dropper du eddiken. Hell i sukker, litt om gangen, mens du pisker.

Pavlova

Når alt sukkeret er pisket inn, smører du massen utover en papirkledd stekeplate eller langpanne. Ta gjerne noe av marengsmassen i en sprøytepose og sprøyt en dekorativ kant. Og får du noe marengsmasse til overs, kan du lage pikekyss. Jeg fikk jo to brett av dette og satte begge inn i stekeovnen på 100 grader og varmluft.

Pikekyss

Pikekyss

Pikekyssene ble ferdig først, og bunnen fikk stekt seg ferdig uten varmluft.Steketid er vanskelig å definere, jeg lar den stå noen timer og sjekker innimellom.

Oppbevar marengsbunnen et tørt sted til du skal bruke den.

Til servering:

 • 7,5 dl kremfløte
 • 2 halvkilos kurver med jordbær
 • 2 beger med blåbær

Pisk fløten stiv og bre den utover bunnen. Du trenger ikke sukker i kremen, marengsen er søt nok i seg selv. Bre over bær, her står du selvsagt fritt med hensyn til hva du vil ha oppå, mitt forslag er like mye for å illustrere mengde. 80-tallets pavlova ble stort sett laget med hermetisk fruktcocktail…

13 responses to “Pavlova i langpanne

 1. Takk for oppskriften, denne skal jeg prøve til bursdagsfeiring neste helg! Jeg lurer på hvor du har kjøpt glassfatet du serverer den på? 🙂

  • Takk!
   Steketiden er nok 3-4 timer. Jeg lager som regel marengsbunn om ettermiddagen og lar den stå utover kvelden og sjekker innimellom om den er tørr under. Så lar jeg den bare avkjøles inni stekeovnen.

 2. Tilbaketråkk: Godt nytt år! | Smakebiten·

 3. Tilbaketråkk: Ha en fin 17.mai | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..