Polentagrøt

Grøt er gammel tradisjon i Norge, og hverdagsgrøten besto av vann og bl.a byggemel. Til fest ble det laget rømmegrøt. Og hvem har vel ikke spist havregrøt til frokost? I følge Aftenposten fra 29 mars i år er visst grøt blitt den nye in-maten. I en tid med overflod søker mange tilbake til det enkle. Samtidig blandes det inn frukt og bær for å gjøre grøten om til super-mat, eller man koker grøt med nye ingredienser som f.eks chia-frø og hampefrø.

Jeg har ingen fancy ingredienser i denne grøten. Det er en helt enkel grøt kokt på polentagryn, som er laget av maiskjerner. Ypperlig erstatning for semule, som er laget av hvete.

Til 1 liter melk trenger du ca 2 dl polentagryn og 1/2 ts salt. Du kan bedre lage den litt tjukk og heller spe med mer melk. Den tykner mer jo lenger den står.

Kok opp melk og hell i grynene mens du rører. Kok opp under omrøring og la grøten småkoke 5-10 minutter. Server med sukker/sukrin, kanel og evt smør.

Evt kan du piske 2 egg med litt sukker og røre inn sammen med litt mandelessens. Hell grøten da i en bolle og avkjøl. Serveres med rød saus.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..