Hverdagsdessert av bygg

Da jeg ble husvarm hos mine svigerforeldre, ble jeg kjent med litt andre matskikker enn de min nordlandske mor hadde. Dessertskikkene hjemme var fruktgrøter, puddinger og friske bær servert med fløte. Hos mine svigerforeldre lærte jeg en ny dessertvariant, som samtidig tok vare på rester. Det var såkalt «Tyttebær og ris». Rett og slett rester av kokt ris servert med rørte tyttebær og melk eller fløte.

Siden jeg har byttet ut vanlig hvit ris med brun ris eller bygg, og ikke liker tyttebær annet enn servert til søndagssteika, har jeg laget min egen variant.

Bygg med rørte bringebær eller bringebærsyltetøy (uten sukker) servert med fløte. I og med at bygg inneholder omtrent dobbelt så mye fiber som annet korn, er dette en dessert man kan nyte med god samvittighet. Den kan også serveres til en diabetiker dersom man bruker sukkerfritt syltetøy. Bringebær har såkalt lav GI.

En liten søt avslutning på en travel hverdag.

2 responses to “Hverdagsdessert av bygg

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..