Kanin i «sprukken» saus

Fra jeg var liten kan jeg huske vi jevnlig hadde kanin til middag. Disse avlet vi fram selv, så for meg var det helt naturlig å spise disse skapningene jeg var med og fóret hver dag. Dette var ikke slike nusselige nøster som has innendørs som kjæledyr, men digre raser som Fransk Vedder og Belgisk kjempe.

Kanin er en god råvare, og brukes veldig mye i sydligere strøk. Men den gang jeg vokste opp, var det ikke så mye input fra den store vide verden angående oppskrifter. Så denne varianten er på den gode gamle måten.

En stor kanin gir mat nok til 4 voksne, og slik gjøres det:

Kjøttstykkene  krydres med salt og pepper før de legges i stekepannen for en rask bruning i smør. Kok ut pannen med litt vann mellom hver gang nye kjøttstykker legges i. Etter steking legges kjøttet oppi en stor jerngryte, hvor stekesjyen has i etterhvert.

Så skal det stå og småkoke/trekke til kjøttet løsner fra beina.

Øs opp kjøttstykkene og lag jevning på sausen. Er du dreven i sauslaging, kan du bare vispe melet direkte i kraften mens du pisker. Kok opp.

Hell så oppi 2-3 dl kulturmelk. Vend det forsiktig inn i sausen.  Det skal ikke blandes inn, men ligge og trekke en 10 minutters tid. Det er dette som gjør at sausen sprekker.

Smak til sausen og legg oppi kjøttet igjen.

Det hele serveres med kokte poteter og erterstuing. Evt også tyttebærsyltetøy. (Jeg bruker blomkål i stedet for poteter, da jeg ikke kan fordra potet…)

Denne framgangsmetoden kan også brukes for høns, en annen god gammel middagsrett.

3 responses to “Kanin i «sprukken» saus

 1. Hvorfor spiser du kanin?
  skal kaninen spise deg?
  nei det tror jeg ikke han vil for han er snill.
  dakkar skapning som blir til middag.
  Du må tenke på dyene også og ikke bare på middagen.
  Jeg er vegetærianer og trives med det.
  Jeg sparer mange liv og det burde du også.
  Tenk hvor mange dyr du har drept og kommer til å drepe!
  Hadde du likt om jeg spiste noen du kjente?

 2. Jeg respekterer alle som velger å leve vegetarisk eller vegansk, det er opp til hver enkelt. Men burde ikke respekten gå begge veier?

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..