Gulrot cupcakes

 

I det siste har jeg hatt noen bakerunder for å finne den optimale oppskriften på gulrotcupcakes. Gulrotkake har det mange ganger med å bli tung og klissen, og det ville jeg prøve å unngå i muffins/cupcake-varianten. Men etter litt prøving og feiling kom jeg fram til en grei oppskrift. Den gir ca 24 stk.

  • 5 dl siktet spelt
  • 4,5 dl brunt sukker
  • 7-7,5 dl finrevet gulrot
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 2,4 dl olje
  • 4 store egg

Begynn med å rive gulrøttene. Legg dem over i en sikt og sil/klem ut mesteparten av fuktigheten. Bland deretter alt og fyll røren i muffinsformer. Sett gjerne papirformer i muffinsbrett for at de skal holde fasongen bedre. Ikke fyll mer enn 2/3 fulle former. Stekes midt i komfyren i 20-25 minutter ved 175 grader. Avkjøles på rist.

Toppingen lages av smør og Philadelphia. Rør 150 g smør luftig, ha i 150 g Philadelphiaost og melis og pisk til en luftig krem. Mengde melis tar jeg på slump, nesten en pakke…. Ha gjerne i litt vanilje. Vil du ha farge på kremen, er geléfargene til Wilton å foretrekke. Flytende farge gir svakere farge og kremen blir tynnere.

Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt på muffinsene. Dryss gjerne på strøssel av et eller annet slag.

Stripete krem

Reklamer

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.