Gulrot cupcakes

 

I det siste har jeg hatt noen bakerunder for å finne den optimale oppskriften på gulrotcupcakes. Gulrotkake har det mange ganger med å bli tung og klissen, og det ville jeg prøve å unngå i muffins/cupcake-varianten. Men etter litt prøving og feiling kom jeg fram til en grei oppskrift. Den gir ca 24 stk.

  • 5 dl siktet spelt
  • 4,5 dl brunt sukker
  • 7-7,5 dl finrevet gulrot
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 2,4 dl olje
  • 4 store egg

Begynn med å rive gulrøttene. Legg dem over i en sikt og sil/klem ut mesteparten av fuktigheten. Bland deretter alt og fyll røren i muffinsformer. Sett gjerne papirformer i muffinsbrett for at de skal holde fasongen bedre. Ikke fyll mer enn 2/3 fulle former. Stekes midt i komfyren i 20-25 minutter ved 175 grader. Avkjøles på rist.

Toppingen lages av smør og Philadelphia. Rør 150 g smør luftig, ha i 150 g Philadelphiaost og melis og pisk til en luftig krem. Mengde melis tar jeg på slump, nesten en pakke…. Ha gjerne i litt vanilje. Vil du ha farge på kremen, er geléfargene til Wilton å foretrekke. Flytende farge gir svakere farge og kremen blir tynnere.

Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt på muffinsene. Dryss gjerne på strøssel av et eller annet slag.

Stripete krem

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..