Årets første rørte bringebær

Hva smaker vel bedre enn nyrørte bringebær på nybakt brød? Vel, nå manglet riktignok det nybakte brødet, men jeg plukket årets første neve bringebær i dag morges. De ble rørt med palmesukker i stedet for vanlig hvitt sukker. Palmesukker har en glykemisk indeks på 35, mens vanlig hvitt sukker ligger på 92. Palmesukkeret er laget av nektaren fra kokospalmeblomsten og smaker en mellomting mellom karamell og knekk. «Lukter hockeypulver» fikk jeg beskjed om av en av sønnene… Men det smaker ikke slikt.

Syltetøyet lages så enkelt som at man knuser bærene med en gaffel. Har du store mengder brukes en sleiv og en stor bolle. Smak det hele til med palmesukker. Frys ned i passe porsjoner.

Syltetøyet kan selvsagt lages med sukrin også, men da anbefaler jeg at du ikke lager mer enn det som spises der og da. Sukrin har en tendens til å krystallisere seg…

Palmesukkeret kjøper jeg fra iHerb, og vil du også handle der kan du bruke koden ZAY429 så får du 5 dollar i rabatt ved første kjøp. Bare husk å holde deg under 200 norske kroner for å unngå toll og avgifter. Det gjelder FØR fratrukket rabatt.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..