Hylleblomstsaft, søtt og forfriskende

I år klarte jeg endelig å få laget hylleblomstsaft før blomstene var avblomstret. Det var på hengende håret, blomstene på solsiden av treet var egentlig visne, men i skyggesiden var det såpass med blomster at jeg fikk laget en porsjon.

Oppskrift og fremgangsmåte er veldig enkel.

  • 40 klaser hylleblomster
  • 3 sitroner
  • 2,5 liter vann
  • 1,2 kilo sukker

Rist blomsterklasene rene for eventuelle kryp som har gjemt seg innimellom. Legg blomstene i en bolle. Vask sitronene, skjær dem i skiver og legg dem i bollen sammen med blomstene. Kok opp vann og sukker og hell det over blomster og sitroner.

Avkjøl og sett blandingen i kjøleskap i 4-5 dager. Sil og ha på steriliserte flasker. Da kan saften holde seg ganske lenge i kjøleskap. Steriliseringen gjøres så enkelt som å legge flasker i komfyren på 100 grader i noen minutter. Avkjøl dem før du heller på den kalde saften.

Lager du store mengder kan det være en fordel å fryse saften.

Saften spes ca 1:3, smak deg fram.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..