Solbærvin – ren nytelse

Årgang 2006

Vinlegging er omtrent kjemi. Det er jo kjemiske reaksjoner som foregår mellom fruktsukker, gjær og tilsatt sukker. Jeg har laget egen vin flere ganger, og det er like spennende hver gang. For mange år siden endte jeg opp med 50 liter eddik da det ble for lav temperatur i kjelleren der vinen sto til modning… Nå har jeg ikke det problemet for jeg har ikke kjeller lenger.

Jeg har 4 solbærbusker i hagen og i år var det veldig mye og fine bær. Regnet har nok gjort sitt til at bærene var store og sprekkeferdige.

7 kg ble til sats. Bærene ble most og tilsatt gjær, gjærnæring, litt svovel, vann og sukker. Svovel er for å hindre villgjær fra bærene. Disse 7 kiloene med bær, skal forhåpentlig bli til 25 liter vin.

God gang etter et par dager…

Etter 4 dager ble mosten silt og helt tilbake på rengjort dunk. Jeg har valgt denne varianten dunk, da den er lett å gjøre ren, i motsetning til gammeldagse glassdunker eller 25-liters plastkanner.

Så nå står dunken på kjøkkenet og gir fra seg godlyder i form av blopp og blupp… Snart skal det tilsettes mer sukker, men i det store og hele skal den bare stå her med seg selv til bloppinga uteblir. Da vil jeg komme med nytt innlegg om vinen.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..