Laksewok med speltskruer

Laks kan brukes til så mangt, deriblant wok. Den er fast nok til ikke å gå helt i småbiter, og den har kort tilberedningstid. Et must når man skal ha matlagingen unnagjort i en fart. Og om man velger en ferdig wok-blanding fra frysedisken i butikken, går det ikke lang tid før maten står på bordet. Mange er dog skeptiske til frosne grønnsaker, men det viser seg at de inneholder mer næringsstoffer enn grønnsaker som har ligget på kjølelager før de havner hos forbruker.

Her er min raske variant av wok til 4 personer.

  • ca 400 g renskåret laksefilét
  • 500 g valgfrie oppskårne grønnsaker, eller frossen wokblanding
  • ca 1 dl fløte
  • 2-3 ss kaviar
  • Tamari soyasaus
  • 2-3 håndfuller grove pastaskruer av spelt

Skjær laksen i biter og fres den raskt i en wokpanne eller sautépanne i litt olje. Den trenger ikke være gjennomstekt. Kok pastaskruene imens.  Ta opp fisken og stek grønnsakene nesten møre. Legg tilbake fiskebitene og ha i de ferdigkokte og avsilte pastaskruene. Bland fløte og kaviar og hell over. Smak til med soyasaus og la det trekke til fisken er gjennomkokt.

Dryss gjerne litt hakket persille over ved servering. Og er dere ekstra sultne, kan du servere brød ved siden av.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..