Restebruk av poteter – da bakes det potetkaker…

Det hender i blant at det blir rester av poteter etter middagen. Og jeg er ikke så flink til å bruke dem om igjen i pytt-i-panne f.eks. Da baker jeg heller noen potetkaker. Vanligvis bruker jeg kvern for å male potetene, men med bare noen få poteter går det like greit å bruke en rotmoser. Så har jeg i litt sukker og salt, og knar inn speltmel til passe seig og kjevlbar deig. Og for en liten mengde går det helt fint å steke dem i tørr panne i stedet for å dra fram takken.

Ferdige emner klar til steking

potetkaker

Stekes i tørr panne

Legges i stabel under klede for å holdes myke

 

Smaker nydelig med smør og palmesukker på

Jeg har skrevet et tidligere innlegg om potetkaker, som du finner her. Der har jeg også to varianter til, med byggmel og med Pofiber for ekstra fiberrike potetkaker.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..