Röstipoteter

Søndagsmiddagen i går skulle bestå av helstekt rundbiff, men hva med å ha noe mer spennende enn de vanlige kjedelige kokte potetene (som jeg ikke liker..). Stekte potetbåter kanskje…? Å nei, jeg har en sønn med fobi mot stekte poteter… Så jeg freste en kjapp runde på det store internettet og havnet på Trines matblogg til slutt. Der fant jeg röstipoteter, og en veldig ukomplisert variant… Og klok av Trines skade, passet vi på å skrelle og rive masse poteter slik at det skulle bli nok. Så MIN tanke mens vi spiste, var «hvorfor i all verden har jeg ikke laget dette før»…

Rösti kan brukes til grillmat, stekte kjøttretter og stekt fisk. Og er du så heldig at det er noen igjen etterpå, smaker de fortreffelig kalde med smør på.

Jeg var litt sen å ta bilde, kom rett og slett ikke på det før maten var fortært og det var 3 enslige röstier igjen.

Röstiene lager du slik:

Skrell og riv en stor mengde poteter, alt etter hvor mange som skal spise. Vi er 5 voksne, og hadde nok rundt 15 middels poteter. Legg de revne potetene over på et kjøkkenhåndkle og klem ut fuktigheten. Krydre med salt og pepper. Min mann var skeptisk til at dette skulle henge sammen under steking, så han hadde oppi et par skjeer speltmel.

Stek röstiene på begge sider i smør i stekepannen, enten som små pletter eller store som pannekaker. Ikke lag dem for tykke, da kan det være de ikke blir stekt tvers igjennom. Legg dem gjerne over på stekebrett og hold dem varme i komfyren om du skal steke mange.

Rösti kan også varieres ved å tilsette andre typer krydder, løk, revne gulrøtter, reven squash etc. Bare fantasien setter grenser.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..