Brente mandler

Hvert år tenker jeg alltid at jeg skal lage brente mandler, og hvert år strekker ikke tiden til. Men i år har jeg vært føre var, så denne julen blir det hvertfall brente mandler. Og i et fint glass er det en ypperlig liten julegave eller vertinnegave.

Jeg brukte ca en halvkilo mandler. Disse strødde jeg utover en stekeplate og ristet dem lett i komfyren på varmluft og 200 grader. Om du gjør dette, pass på så de ikke blir svidd. Så kokte jeg en halv dl vann og 400 g sukker til sukkeret var smeltet og begynt å karamellisere seg. Jeg brukte en sautépanne i stedet for gryte for å få bedre plass til å røre mandlene inn i sukkermassen. Mandlene ble tømt oppi sukkermassen og kokt et par minutter. Etter kokingen hadde jeg i en spiseskje smør før massen ble helt ut på et oljet bakepapir. Da var det bare å prøve å være kjapp og få skilt mandlene fra hverandre før de stivnet helt.

Mandlene ble avkjølt helt før de ble lagt i tette glass.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..