Scones – raskt å lage når man får uventet besøk

Hva gjør man når det melder seg uventet besøk midt på formiddagen og man bare har en tørr brødskalk igjen? Da hiver man seg rundt og lager scones. Kjapt, enkelt og velsmakende. Og de kan varieres i det uendelige med melsorter, frø og korn.

Grunnsoppskriften er som følger:

  • 8 dl fin spelt
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør
  • 1 ss bakepulver
  • evt litt sukker/sukrin/honning etc
  • 3-4 dl surmelk/søt melk

Bland det tørre og smuldre i smøret. Ha i væske og bland raskt sammen. Ikke rør for mye, det gjør ingenting om det ikke er ordentlig blandet. Eltes deigen for mye, blir sconesene flate. Ha deigen ut på melet bord og del den i 4. Klapp hver del flat og legg på stekebrett. Del hver flate kake i 4 og prikk lett med en gaffel. Stekes midt i komfyren på 225 grader i ca 15 minutter til de er fint gylne. Avkjøles lett og serveres nystekte. Smaker fortreffelig med gul ost.

Som nevnt kan sconesene varieres i det uendelige. Bytt ut 1/2 – 3/4 av det fine melet med havregryn, sammalt mel, kli og frø.  Vil du ha dem lyse men likevel litt sunnere, kan du ha i 1/2 dl FiberFin.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..