Suppe på en spiker

Neida, ikke fullt så ille… Men etter å ha ryddet og ist av fryserne, dukket det opp litt forskjellig. I tillegg hadde jeg diverse grønnsaksrester i kjøleskapet som skrek etter å bli brukt opp.

Utgangspunktet var en boks med nedfrosset hjortekjøtt i kraft. I tillegg fant jeg også en halv pose lapskausblanding i fryseboksen.

I kjøleskapet befant det seg en bit pepperrot, en halv fennikel, en halv brokkoli og en rest med hjemmelaget potetstappe. Grønnsakene ble kuttet i biter og hatt oppi kraften sammen med de frosne lapskausgrønnsakene.

Så hva med potetstappen tenker du kanskje? Den kan umulig ha noe å gjøre i en kjøttsuppe…

Nesten riktig, men den utgjorde basisen i suppeboller. Potetstappen ble blandet med egg, krydder og mel til passe konsistens slik at det lot seg gjøre å forme boller av den. Bollene fikk trekke med i suppen en ti minutters tid. Til slutt ble suppen smakt til med Herbamare urtesalt før den ble servert. Og jammen har vi ikke middag i to dager…

Så enkelt kan det gjøres, om bare fantasien er på plass.

4 responses to “Suppe på en spiker

 1. Det så riktig så godt ut:)
  Tømmer fryseren for øyeblikket jeg også.
  Innlegget om torsketunge var ikke ment å rakke ned på det, det er vel mere ment å vise at jeg er litt kresen men prøver å være vågal, bare litt. Jeg dynket det i balsamico eddik og ødela sikkert smaken på noe som sikkert er godt:( En venninne fortalte meg nettopp at det beste hun vet er når hun er nord på, er nettopp en tallerken med torskrtunge, lever, rogn og fisk:)
  mvh
  Liza

  • Jeg tolket ikke innlegget ditt om torsketunger negativt, det er en sær matrett som man enten liker eller ikke kan fordra.. 😉 Ingen av mine unger har noensinne likt det.

 2. Mmmmm, det så nydelig ut! Slike restematmiddager er de beste..synes jeg iallefall! Man får brukt det man har fra før og så blir det godt attpåtil, hvem kan da klage? 🙂
  Dessuten ser jeg også at du har oppskrift på suppeboller, og de ar jeg lyst til å lage, har aldri smakt det før, men har alltid hatt lyst 🙂

  Ha en fin helg Anne-Lise 🙂

  • Har man fantasi, er det ikke noe problem å få brukt opp rester. 🙂
   Suppebollene var jeg ikke vant med fra barnsben, de er fra min manns familie. Og i starten var jeg skeptisk til dem, men nå hører de til når vi har kjøttsuppe.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..