Festpyntet «Oreo»-kake, glutenfri

Min nevø og fadderbarn sto til konfirmasjon den 27 april En flott gutt og en flott konfirmant. I den anledning tilbydde jeg meg å bake en kake, men sto helt fritt med hensyn til hva slags. Konfirmanten hadde ingen peiling på hva han hadde lyst på – helt til jeg foreslo Oreokake. «Åja, den e jo så goe!» – sa han da. Så da ble det det. Nesten. Jeg brukte glutenfrie  Disco Ciok fra Schär i stedet. Og min brors konklusjon var at det smakte mye bedre enn Oreokjeks. Litt problemtanker angående frakten av kaken, den skulle transporteres fra Egersund, til Ålgård og videre til Nærbø – hvor selve selskapet skulle holdes på Køhlerpaviljongen. Sol og fint vær – og 20 varmegrader. Men det ordnet seg ved hjelp av en stor pappeske som kakeesken gikk oppi, isopor, aviser og kjøleleementer. Kaken var kald og fin ved ankomst. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på denne kaken, men en god oppskrift kan ikke gjentas for mye. Og jeg har i tillegg pyntet kaken til fest denne gangen.   Glutenfri oreokake

 • 450 g Disco Ciok (eller Oreo dersom du ikke har gluten- eller hveteintoleranse) pluss noen ekstra kjeks til pynt
 • 100 g smeltet smør
 • 200 g Philadelphiaost
 • 2,5 dl melis
 • 1,5 dl kremfløte
 • 2,5 ss sukker
 • 1 pose instant sjokolademousse (Toro eller Freia)
 • 3 dl kremfløte pluss en teskje melis
 • 50 g kokesjokolade

Ca 100 gr kjeks brekkes grovt opp i biter. Ha resten av kjeksene i en pose, og smuldre de godt opp med et kjevle til det blir bare smuler igjen av dem.

Smelt smør og hell over smulene i en bolle. Bland dette godt sammen og trykk massen ut i en springform på 26 cm i diameter.

Bland kremost og melis med en mixer til det blir en luftig og kremete masse. Pisk kremfløte og sukker til krem og rør kremen inn i ostemassen.

Smør massen over kakebunnen og legg oppi kjeksbitene du har satt til side (50 gr.). Sett kaken i kjøleskapet i 30 minutter.

Lag sjokolademoussen som anvist på pakken, smør den over kaken og sett i kjøleskapet over natten.

Pisk fløten med melis og smør et lag over og rundt kaken. Brekk opp sjokoladen og ha den i en plastpose som du legger i varmt vann. Når sjokoladen er smeltet, klipper du et lite hull i posen og sprøyter ut mønster tvers over kaken. Sprøyt også ut en litt tykk kant langs kaken som du drar nedover med en tannpirker e.l. til et rennende mønster. Ha resten av den piskede kremfløten i en sprøytepose og sprøyt ut topper langs kanten av kaken, og pynt med halve kjeks og litt revet sjokolade til slutt.

Konfirmantens kakebord:

Kakebord

Sjokoladecupcakes, kransekake, verdens beste, sjokoladekake, «oreo»kake, suksesskake og marsipankake fylt med bringebær. Konfirmantens mor er kunstneren bak marsipankaken ( og kransekaken). Resten er bidrag fra tanter og bestemødre.

3 responses to “Festpyntet «Oreo»-kake, glutenfri

 1. Tilbaketråkk: Festpyntet «Oreo»-kake, glutenfri | Blopp.no·

 2. Skal si at det var mye fristende du viser i dag! Oregokaken i alle fall den jeg har smakt var mektig søt.. Men så fikk jeg smake en annen variasjon som var himmelsk god.. Er en flott festkake.. Mange gode kaker på konfirmasjonsbordet..

  • Denne er ikke like søt, oreokjeksene er mye søtere enn de jeg bruker her. Det var min brors konklusjon hvertfall..
   En matblogg skal være fristende, hvis ikke er det noe feil med den som blogger… 🙂

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..