Gresskarsuppe

Det fine med Matbloggsentralen er at man finner mange andre matinteresserte med fristende oppskrifter og blogger. En av dem er Brød og elefanter hvor jeg fant oppskrift på sveitsisk gresskarsuppe. Det er ikke sesong for gresskar nå, men har du gjort som jeg, har du gresskar i fryseboksen. De er fin-fine å fryse. I den opprinnelige oppskriften skal suppen garneres med gresskarolje, men den prøvde jeg ikke å finne tak i. Jeg nøyde meg med litt rømme på toppen.

Oppskriften er slik:

 • 2 løk
 • 700 g gresskar i terninger
 • 3 middels poteter i terninger
 • 2 hvitløksfedd
 • 1/2 ts karve
 • pepper
 • 2 grønnsaksbuljongterninger
 • ca 1 liter vann
 • ca 1 dl fløte

Hakk løken og fres den blank i litt smør i en gryte. Ha oppi gresskar og poteter og hell på vann til det dekker. Tilsett buljong, hvitløk, karve og pepper. Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til karven, da det er en smak jeg ikke liker. Men jeg må si at det gjorde seg med den lille karvesmaken.

Kok opp og la suppen koke  til alt er mørt, 15-20 minutter. Purer med stavmikser, smak til med fløte og kjør stavmikseren oppi en gang til.

Ved servering garneres suppen med gresskarolje eller hasselnøttolje og en rømmeklatt.

One response to “Gresskarsuppe

 1. Nammm, det så godt ut! Jeg har aldri smakt gresskarsuppe, men kunne godt ha tenkt meg det, så jeg får vente til sesongen er her 🙂

  Ha en fin helg Anne-Lise 🙂

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..