Sitronkrem til kakefyll eller brødskiva

Første gangen jeg lagde sitronkrem, eller lemon curd, var jeg ikke overvettes begeistret. Det var noe dill å lage, og surt var det. Men jeg gir ikke opp så lett, og da jeg kom over et innlegg hos Hobbykokken hvor han testet ut flere varianter ble jeg fristet til å prøve en gang til.  Oppskriften jeg endte opp med kommer fra Thermomix’ hjemmeside. Thermomix er en maskin som veier, blander og varmer, en avansert kjøkkenmaskin for spesielt interesserte. Men oppskriften var såpass enkel at jeg brukte en helt vanlig stålgryte, rett på komfyren – uten vannbad.

Og oppskriften er så enkel som dette:

  • 150 g sukker
  • saft og skall av 2 sitroner
  • 4 egg
  • 100 g smør

Bland alt i en gryte og varm opp under omrøring. Pass på mot slutten, massen skal IKKE koke.

Avkjøles og brukes til kakefyll eller pålegg.

9 responses to “Sitronkrem til kakefyll eller brødskiva

  1. Mmmm, dette har jeg tenkt at jeg skulle prøve meg på lenge, og bake scones.. De to skal visstnok gå veldig godt sammen, men man kan jo bruke lemon curd til alt mulig da. Det ser jo egentlig ganske så enkelt ut så jeg får se hva det blir til 🙂

    Ha en fin uke Anne-Lise 🙂

  2. Tilbaketråkk: Hurra for svigermor! | Smakebiten·

  3. Tilbaketråkk: Golfkake | Smakebiten·

  4. Tilbaketråkk: Ha en fin 17.mai | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..