Smuldrepai med rabarbra

Denne forsvant så fort at jeg ikke rakk å få tatt bilde av den ferdige paien… Derfor har jeg bare bilde av den ustekte varianten.

Smuldrepai er veldig enkelt å lage, og du kan bruke hva som helst under smuldremassen. Ha oppkuttet rabarbra i en paiform. Dryss over en blanding av 3 ss sukker og 1 ss potetmel. Dette for å hindre en altfor fuktig masse. Bruker du epler, kan du sløyfe potetmelet.

Smuldre sammen 100 g smør, 1,5 dl fin spelt, 1,5 dl havregryn og 2 ss sukker. Fordel massen i klatter oppå rabarbraen. Stek paien midt i komfyren på 200 grader i ca 20 minutter, eller til smuldremassen er fin og gylden og fyllet er mørt.

Lavkarbo:

Vil du ha en lavkarbovariant, kan du bruke kli og knuste linfrø i smuldremassen sammen med smør og sukrin. Bruk johannesbrødkjernemel i stedet for potetmel, men bruk 1 teskje i stedet for en spiseskje.

Server paien lun med iskrem, kesam rørt med litt vanilje, vaniljekrem eller lett pisket kremfløte.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..