Makronprosjekt del 1

Nå har jeg lest om makroner både i blader og på diverse blogger, så hvorfor ikke prøve å lage min egen variant? De består jo bare av mandler, eggehvite og melis og det kan jo ikke være så veldig komplisert. Men som sagt, jeg prøver ut min egen variant.

Av en eller annen grunn har min mor funnet det for godt å kjøpe store mengder råmarsipan i Danmark til meg. Det er grenser for hvor mye marsipankonfekt jeg lager. Ikke er jeg overvettes glad i marsipan heller. Men kanskje den kan brukes til makroner? Da var det bare å eksperimentere. Og siden jeg ikke var fornøyd med første resultat, vil det nok komme flere innlegg. Jeg har mye marsipan liggende.

Jeg fant en fin tabell hos Monicas matblogg som jeg brukte som et slags utgangspunkt for mengdeforhold. Min «oppskrift» ble da seende slik ut:

  • 100 g eggehviter
  • 300 g råmarsipan
  • 80 g sukker

Nesten halvdelen av eggehvitene ble blandet med marsipanen.

Eggehvitene ble pisket stive, tilsatt sukkeret litt etter litt, og pisket helt stivt.

Litt av eggehvitemassen ble blandet med marsipanen, før den ble rørt inn i resten av eggehvitene.

Deretter ble massen delt i to og farget henholdsvis lilla og mintgrønn før den ble sprøytet ut på silikonmatte på stekebrett.

 Makronene fikk stå en time og tørke før stekingen på 150 grader i 12-13 minutter. Da var det rett før de antok gyllen farge i kantene. Men det var tydeligvis for kort steking likevel, så makronene ble tørket videre på godt 100 grader varmluft med døren åpen.

De fikk ikke det rette utseende, men smaken var grei nok. Til fyllet kokte jeg opp fløte som jeg rørte inn hvit sjokolade i til den smeltet. Fløten ble smaksatt med henholdsvis lavendelsukker og myntesukker, og tilsatt passende farge. Når massen var tyknet litt, ble den sprøytet ut på makronene som så ble lagt sammen to og to og satt i kjøleskapet.

Som sagt ble jeg ikke fornøyd, men hvorfor skal man bare blogge om vellykkede ting? Bedre lykke neste gang…

4 responses to “Makronprosjekt del 1

  1. Vi kjøper også råmarsipan i Sverige/Danmark, dog helst før jul. Det går ikke så mye av det ellers. Flott å se alt du prøver ut å lage. Vi er tilbake fra ferie nå så det blir vel mere havregrøt/lefse her framover.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..