Dampede blåskjell

Nykokte blåskjell er skikkelig snadder. Aller best smaker de om man koker selvplukkede skjell på bål i sjøkanten sammen med sandkrabber, albueskjell og muslinger. Men det er ikke mannen min så begeistret for.. Han er litt kresen sånn. Og om du vil plukke skjellene selv bør du sjekke blåskjellvarselet  først.

Blåskjell fra butikken skal også sjekkes før de kokes. Døde skjell skal kastes. Det sjekkes enkelt ved å legge dem i kaldt vann fra springen. Da skal de lukke seg. Hvis de ikke gjør det, bør de kastes.

Tilberedningen hos oss går mye på slump etter «man tar hva man har» -metoden. Smør smeltes, litt hvitløk surres. Kanskje litt fennikel i små biter. Dill hører med, gjerne frisk. Og selvfølgelig en slump med hvitvin. Noen ganger passer det også med en fløteskvett oppi.

Bruk gjerne en sautépanne, da får du stor kokeflate slik at skjellene blir ferdig noenlunde samtidig. Ha skjellene oppi pannen når det koker ordentlig. Legg på lokk og la det hele dampes noen minutter til skjellene har åpnet seg. Server med godt brød og et glass hvitvin.

One response to “Dampede blåskjell

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..