Aromatisert sukker

Jeg liker ekte smaker, naturlige smaker. Og har man en hage med urter, er det veldig enkelt å lage sin egen smakstilsetter.  Det gjøres enkelt ved å tilsette friske urter til sukker, eller eventuelt sukrin. De eteriske oljene vil trekke ut i sukkeret og lage en liten smaksbombe. Dette sukkeret kan deretter brukes i kaker og desserter. Man må smake seg fram da urtene ikke er like fra gang til gang.

Jeg gjorde det så enkelt at jeg hadde 1 dl sukker i Bamix’ hakkeren, tilsatte frisk peppermynte som den ene varianten og frisk lavendel i den andre. Ca 20 store peppermynteblader og 6 lavendelaks. Lavendelen var litt lite utsprunget, men det var ingenting å si på lukt og smak. Dette ble kjørt til det var pulverisert og deretter hatt på tette glasslokk for å bevare aromaen.

Lavendelsukker

Myntesukker

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..