Toscakake, den ultimate turkaken

Denne kaken er en gjenganger i heimen, og særlig om man skal på biltur eller fottur for den del. Den tåler det meste, et opphold i ryggsekken i ulendt terreng – og den smaker like godt. Skal kaken tas med på tur, er det praktisk å bake den i langpanne.

Oppskriften er slik:

 • 300 g smør
 • 4 dl sukker (kan reduseres om du ønsker det)
 • 4 egg
 • 4 ts ekte vaniljesukker
 • 6 dl fin spelt
 • 2 ts bakepulver
 • 1 dl melk

Topping

 • 2 dl hakkede mandler eller mandelflak
 • 6 ss sukker
 • 100 g smør
 • 2 ss fin spelt
 • 2 ss melk

Kakebunnen lages slik:

Rør smør og sukker luftig. Ha i eggene, et av gangen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker rør det inn vekselvis med melken. Ha røren i en kledt liten langpanne. Den kan også stekes i form 24-26 for en rund og høy kake. Stek nederst i ovnen i 20-30 minutter, alt etter størrelse på formen. Deigen skal så vidt ha satt seg.

Bland alt til toppingen i en gryte og varm opp under omrøring. Hell dette over den varme kaken og stek videre i 5-10 minutter til toppingen har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist. Skjær i passe biter og ha i tett boks med på tur.

5 responses to “Toscakake, den ultimate turkaken

 1. Dette var etter hva jeg kan huske noe av det første jeg lærte meg å bake en gang for mange hundre år siden. Det var dog en ferdig pose antagelig fra Freia, men uansett så må en jo begynne et sted.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..