Frokostbrød/tebriks

Med en ektemann som sliter med magen etter ferieturen til Egypt må man være litt kreativ i matforslag som kan friste til å få i seg litt fast føde. Matlysten er ikke på topp, og når selv ikke marsipan kan friste er det ille..

Ferske rundstykker  var en av tankene som slo meg nå når jeg har fri og tid til kjøkkensysler. Så fant jeg oppskriften på min svigerinnes frokostbrød. Min svigerinne som er pizzabolleguru på Husabø Barneskole i Egersund… Men jeg endret oppskriften litt og gjorde frokostbrødene om til tebriks. Og disse gikk ned på høykant. To stykker forsvant før jeg fikk spist én.

Min oppskrift ble slik:

  • ca 1 kg siktet spelt
  • 100 g sukker (evt sukrin e.l.)
  • 200 g meierismør eller Bremyk
  • 50 g gjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 liter skummet eller lettmelk
  • 1,5 ss Fiberhusk
  • 2 egg til pensling

Lunk melken til 37 grader og løs opp gjæren. Hell væsken i kjøkkenmaskinens bolle og tilsett sukker og salt. Bland bakepulver og fiberhusk i melet og ha det i bakebollen. Kjør maskinen på lav hastighet og ha i mykt smør underveis. Det gjøres lettest ved å høvle smøret med en ostehøvel. Om du vil ha en «grovere» deig, kan du erstatte 1 dl av melet med 1 dl Fiberfin. Fiberhusk har jeg i deigen for å få en litt saftigere bakst, bakverk med spelt har en tendens til å virke litt tørt. La maskinen gå på lav hastighet til du har en deig som slipper bakebollen så vidt. La den heve godt opp.

Ha deigen på oljet bakebord, del den i to og kjevle ut lengder. Pensle lengdene med sammenvispet egg og brett i tre. Skjær lengdene i biter,  pensle med egg og dryss over valmuefrø. Etterhev i 20 – 30 minutter.

Stekes litt høyt i komfyren på 225 grader i ca 8 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, følg med.

One response to “Frokostbrød/tebriks

  1. Tilbaketråkk: Highlights fra Norges beste bakst-utfordring·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..