Kjøttsaus og spagetti, enkelt og greit

Ingen fancy italienske navn og uttaler som man kan brekke tunga på. Ingen pasta ditt eller pasta datt. Rett fram akkurat hva det er, kjøttsaus servert med spagetti.

Etter en uke bloggtørke grunnet en tur til Egypt, er det godt å komme hjem til egne gryter og egen mat. All Inclusive passer ikke for meg, med servering i samlebåndfart og ditto spising. Knuffing med russere i matkø, i fare for å miste sitteplassen om man reiste seg begge to. Mer om det kommer i et senere innlegg. Her er heller oppskrift på en enkel pastasaus med kjøttdeig.

 

Til ca 4 personer trenger du dette:

 • 600 g kjøttdeig eller karbonadedeig
 • 1 stor løk
 • 2-3 hvitløksfedd
 • 1 boks hermetiske tomater i biter
 • 1 neve tørket basilikum
 • 2 ss tørket timian
 • 2-3 ss tomatpure
 • urtesalt
 • pepper
 • 400 g spagetti (av spelt) eller annen pasta
 • litt olivenolje og salt

Brun kjøttdeigen i litt olje eller smør i en jerngryte. Hakk løk og hvitløk og surr det lett. Ha løken i kjøttdeigen og tilsett tomatene. La det hele surre et kvarters tid. Ha i de tørkede urtene, tomatpuré og smak til med urtesalt og pepper. La det småputre mens du koker spagettien.

Kok opp rikelig med vann, ha i litt salt og olivenolje. Kok spagettien etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell spagettien tilbake i gryten. Tilsett evt litt smør.

Så er det bare å servere.

Min basilikum avgikk med døden under feriereisen. Selv om vanning av planter sto øverst på huskelisten til tenåringen i huset, ble det nedprioritert… Pytt-pytt. Den gjør seg like godt tørket i en matrett, så får man heller investere i en ny plante.

 

One response to “Kjøttsaus og spagetti, enkelt og greit

 1. Denne retten er den samme som jeg lager, bare ikke timian i den. Jeg bruker litt oregano.. Fullkornspasta til, og litt revet ost. Nydelig mat er det… Lettvint og raskt å lage… All inclusive er ikke å foretrekke, og heller ikke de bøllete nyrike russere uten folkskikk.. Men ellers gleder jeg meg til å høre om ferien..

  Klem Eva/alias Lavina

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..