Sunkost sjokoladekake

Jeg er ikke den som baker av ferdig kakemiks – jeg liker å ha kontroll med bakingen fra scratch. Vite hva jeg putter oppi en kakerøre, men også fordi jeg ikke tåler hvete.

Så er det jo det at når man jobber i en helsekostbutikk er det en fordel å vite hva man selger, spesielt når det gjelder matvarer. Det er utrolig hvor mange som har diffuse eller sterke plager relatert til kosthold. Da jeg startet i bransjen for 14 år siden var det ingen tilbud til diabetikere, lavkarbo hadde ingen hørt om og glutenfritt egnet seg dårlig om en hadde diabetes i tillegg. Med årene er det blitt lagt mer vekt på intoleranser, folk tar mer hånd om egen helse via mat der legen kommer til kort. Og med lavkarbobølgen har det kommet ferdigmikser som også egner seg for cøliakere og diabetikere.

Sunkost sjokoladekake

Sjokoladekaken til Sunkost er et av disse produktene. En kake man kan spise med god samvittighet. Den er basert på bl.a kokos-  og mandelmel og har et høyt innhold av kostfiber. Den er søtet med erythritol og sukralose og gir således ingen blodsukkerstigning. Miksen tilsettes egg, smeltet smør eller olje, vann og rømme eller melk og kan stekes som kake eller muffins. Her kan fantasien brukes, hva med å prøve kokosmelk i stedet for rømme? Eller juice i stedet for vann?

Jeg stekte min i en form på 22 cm, men om du ønsker en høyere kake er det bare å bruke en mindre form. Min glasur her er ikke lavkarbo, den er vanlig sjokolade smeltet i litt fløte. Jeg hadde ikke sukkerfri sjokolade…

Sunkost sjokoladekake

Kaken var saftig og god, enkelte syns nok den var litt vel «mørk» i smaken men det er jo en smakssak. Så dette er absolutt en kakemiks å anbefale.

Her er Sunkosts varedeklarasjon:

Ingredienser:
Mel (soya, sesam, kokos, mandel), fiber (inulin, polydekstrose, loppefrø, erter), søtstoff (E968, E955), fettredusert kakao, 9% sjokolade (sukker, kakao, kakaosmør, dekstrose, solsikkelecitin), hevemidler (difosfater, natriumkarbonat), salt, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), kaffe, surhetsregulerende middel  (sitronsyre), aroma.

Allergener: Soya, sesam, mandel, spor av melk og laktose. 

Næringsinnhold per 100 gram
Energi    1033,2 kJ     246,9 kcal
Protein    13,3 g
Karbohydrat     15,7 g    Netto karbohydrat    7,3 g
Hvorav:
Sukkerarter    2,8 g
Sukkeralkoholer    8,4 g
Stivelse    4,5 g
Fett    16,9 g
Kostfiber    10,7 g
Natrium    0,5 g

Sunkost sjokoladekake

Innlegget er ikke sponset, kun skrevet av egeninteresse.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..